Прочут дизайнер преоткри специална серия на Mini

Mini Recharged e електрически и само в един екземпляр

Mini Пол Смит

Mini

П опулярният моден дизайнер сър Пол Смит си е намерил занимание. Той е преоткрил свой проект, завръщайки се в любимата си марка - Mini.

През 1998 г. носещият рицарско звание творец участва в създаването на Mini Paul Smith Edition, от който бял свят видяха 1800 автомобила. Сега този рядък автомобил е получил възраждане и обновление като Mini Recharged. Както се вижда със запазен външен вид и вътрешно оформление - до голяма степен.

 Пол Смит

Mini

Пол Смит

Едно уточнение - величието на модата и миналата година поработи в Mini, като сътвори показаната в Мюнхен концепция Mini Strip. Сегашната му работа ще види бял свят този месец в Милано.

И за разлика от оригинала преди 24 години, сега имаме само един екземпляр. С неговия подпис, поставен на няколко места.

Mini

Посочва се, че цветът на купето е любимият на Пол Смит. Когато се преместите в апартамента на чичо си, проява на уважение е не да променяте всичко, а само да обновите, казва дизайнерът.

Е, в България обикновено не правим така, но ако останем на изказа му, той самият е “живял” в този “апартамент”, участвайки в проекта, носещ неговото име преди близо четвърт век.

Mini

Виж, за техниката няма “обновление”, а основен ремонт, тъй като Mini Recharged е направен като електромобил. Компанията под шапката на BMW не разкрива подробности, само казва, че е вграден електромотор със 72 киловата максимална мощност.

Mini

А най-интересна е работата му в интериора, където хем е запазил ретро духа на мъника, хем личи модернизация. Почерк обаче е оставил навсякъде - двигателният отсек и този на батерията, ходовата част (спирачните дискове апарати са в зелено - другият използван цвят), багажника…

Интересен проект - дизайнерски, естетски.

Mini

дизайнер Пол Смит Mini Pat Moss edition