Jeep Avanger се очаква у нас през второто тримесечие на годината

Компактният изцяло електрически модел бе качен на конвейра на завода на Stellantis в Полша

Пламен Георгиев,
Jeep Avenger

Jeep

Jeep Avenger

Р егулярното серийно производство на Jeep Avenger стартира на 31 януари в завода на Stellantis в полския град Тихи, след като моделът спечели наградата „Автомобил на годината в Европа за 2023 година”. Изцяло новият Jeep Avenger е първият SUV, който се произвежда в Полша.

Компактният Jeep Avenger поставя началото на въвеждането на портфолио от изцяло електрически модели на Jeep с подходящ размер за Европа. Автомобилът на 2023 година има ключова роля в глобалната стратегия на марката за електрификация.

Моделът предлага стандартно системи за движение по различни настилки Selec-Terrain и за спускане по наклон Hill Descent Control. В комбинация с ъглите на заход, отход и пътен просвет това осигурява впечатляващо ниво на проходимост в сегмента.

Jeep Avenger се задвижва от ново поколение 400-волтова електрическа система, съчетаваща нова батерия с капацитет 54 kWh и нов електрически двигател с мощност от 156 к.с. и 260 Нм въртящ момент.

Отличният старт на Avenger се потвърждава от пазарните резултати в Европа – повече от 10 000 екземпляра са продадени след отварянето на предварителните резервации за лансиращата серия 1st Edition на 1 декември и на пълната гама на 11 януари.

В България новият Avenger е наличен за поръчки в официалните представителства на марката. Първите доставки се очакват през второто тримесечие на тази година.

Jeep Avenger Jeep