Хипи мотел на колела от Renault

Hippie Caviar Motel е концепция, базирана на последното поколение Kangoo

Renault Hippie Caviar Motel

Renault

Renault Hippie Caviar Motel

Renault показа първи снимки на Hippie Caviar Motel - подвижен дом на четири колела, нещо като миникемпер.

Да започнем от там, че това е по-малък брат на Hippie Caviar Hotel, който видяхме преди близо две години. Той бе базиран на Trafic.

Сега “мотелът” ползва последното поколение Kangoo. Ще го видим изцяло - и интериора, на транспортното изложение в Хановер през септември.

Разбира се, че отново ни прави впечатление “хипи” в името и това е прекрасно. Ретро, ще каже някой, но за да се чувстваш хипи няма време и място, то е състояние на духа.

Точно това опитва да предаде и Caviar Motel - това е возило за волни натури, за които е важно пътуването, новите дестинации, изживяването сред природата. И, не на последно място, спортните емоции, тъй като ванът може да превозва разни пособия.

Той е електрически, батерията е 45-киловатова. Максималната мощност на електромотора е 120 к.с. Според Renault, возилото може да измине до 285 км с едно зареждане, но това е неофициална стойност на този етап.

При 30-минутно зареждане могат да бъдат добавени 170 км.

“Мотелът” не предлага възможностите на по-големия си събрат, но пак има легло, което се прави от ред седалки (нещо като диван). Споменахме, че може да превозва спортни пособия - има интересни хрумки за тази цел.

Има и панорамен покрив, а много от елементите в интериора са от рециклирани материали.

Френската марка не казва дали ще превърне Hotel и Motel в серийни модели. Все пак вярваме, че ще го направи.

Renault

Renault Renault Hippie Caviar Motel хипи ванове Kangoo Van E-TECH Electric