Genesis - великолепна седморка електромобили до 2030 г.

Луксозната корейска компания ще извади последния си автомобил с ДВГ през 2025 г.

Genesis X Concept

Genesis

Дизайнът на Genesis X Concept ще бъде използван в новите EV модели на марката. А от тази концепция ще излезе и електрически GT автомобил.

Genesis готви още седем електромобила след лансирането на кросоувъра GV60 и те трябва да излязат на пазара до 2030 г.

Това обещава Люк Донкъруолк, креативен директор в луксозния бранд на Hyundai Kia пред Autocar.

Като начало - Genesis ще прави коли с двигатели с вътрешно горене до 2025 г. След това с марката му ще излизат само електрически. Те ще стъпят на платформата E-GMP и ще заменят съществуващата в момента гама.

Донкъруолк казва, че GV60, който излиза на пазара тази година, “тества почвата” и проправя пътя за тази великолепна седморка. Тя няма директно да замени автомобилите с дизелови и бензинови двигатели, а ще има своя концепция и позициониране.

Една от причините да не се прави такова сравнение е, че EV поколението ще е с удължена база, така ще предлага повече пространство в интериора. Това е една от концепциите на Genesis за бъдещето - повече място, повече лукс, комфорт и авангардни технологии. Такива виждаме в GV60, салонът на който е по-голям от автомобил с тези размери, казва Люк Донкъруолк.

Същата концепция ще се приложи на Genesis GV80, бъдещ голям SUV. Той ще е събрат на Hyundai Seven и Kia EV9, но вдига летвата още по-високо, за да съперничи на Audi, BMW и Mercedes-Benz.

Много вероятно е показаният през миналата година X Concept да бъде ползван като модел  от дизайнерска гледна точка. А също така от него директно да произлезе впечатляващ GT като конкурент на Porsche Taycan.

Genesis работи и по стратегия за имената, която няма да следва тази на Hyundai и Kia.

Autocar.co.uk

Genesis Concept X седем електромобила Люк Донкъруолк Genesis