Fiat Topolino предлага 75 км пробег за Gen Z

Максималната скорост на алтернативата на скутера е 45 км/ч, може да се кара от 14-годишни

Fiat Topolino

Fiat

М акар новият Topolino да може да се поръча само в един цвят, миниатюрният електромобил идва с опционални врати, стикери и сешоар. С този симпатяга Fiat ще се опита да се хареса на Gen Z, предлагайки Topolino EV като алтернатива на скутера за водачи на 14 години (в зависимост от пазара).

Новото возило е базиран на същата платформа като Citroen Ami, което означава, че и той се класифицира като четириколка. Това означава, че е проектиран като алтернатива на скутера за водачи, които се нуждаят само от градски превоз.

С две места, две (опционални) врати и дължина от 2,63 метра, Topolino трябва да осигурява стилен превоз със скорост до 45 км/ч. Батерия с капацитет 5,4 kWh предлага пробег до 75 км и време за зареждане от 4 часа.

Fiat

Fiat вярва, че това е достатъчно да ви закара до любимия ви плаж. Това е от голямо значение за Topolino, чието има е вдъхновено от прякора, даден на оригиналния Fiat 500. Водачите, които живеят в горещи места може да изберат модела с въженца вместо врати, фабричният гюрук е стандарт.

Fiat

Макар опциите да са ограничени (Topolino се предлага само в цвят Verde Vita), има изненади. За подсилване на лятното настроение на безвратия модел, наречен Topolino Dolcevita, Fiat ще предлага на клиентите опционален сешоар. Реално това е подвижен вентилатор на стойка за интериора, който може да се използва и за подсушаване на косата след плаж. Ще се предлага и кутия, в която да се съхраняват плажните принадлежности, която ще може да се монтира на стандартния заден багажник. В интериора има Bluetooth колонка, термална бутилка за вода и две покривала за седалките, които могат да се използват и като плажни хавлии.

Доставките на модела в Италия се очакват в края на 2023 г., но цените още не са обявени. Fiat казва, че те ще отговарят на месечните разходи за обществен транспорт.

Fiat FIAT Topolino микромобилност електромобили в България