Fiat Topolino e симпатичен италиански братовчед на Citroen Ami

Електрическото миниатюрно творение прилича на оригинала Fiat 500, има платнен сгъваем покрив и въжета вместо врати

Fiat Topolino

, Fiat

Fiat Topolino

Fiat даде нов живот на името Topolino. С него бе известен оригиналът 500 от 1936 г. (с Topolino италианците наричат Mickey Mouse), но сега Topolino официално влиза в номенклатурата на производителя като италианския братовчед на Citroen Ami и Opel Rocks-e.

Възраждането на това име е базирано на по-новия Fiat 500 от 1957 г. с кръгли фарове, платнен покрив, ретро тасове, без странични прозорци и въжета (като тези, използвани да се обгради червеният килим на някое светско събитие) вместо врати.

Fiat пусна само една снимка, но все пак се забелязва готина тапицерия на арматурното табло, както и светла тапицерия на седалките. Очакваме скоро повече снимки, за да видими симпатичния мъник от всички ъгли.

Няма никаква информация за модела, но е повече от ясно, че под симпатичните форми на Topolino лежи технологията, която познаваме от Citroen Ami и Opel Rocks-e (който просто е Ami с различно лого). Това ще рече електромотор с 6 к.с. и батерия с капацитет 5,5 kWh. Максималната скорост при Ami е 45 км/ч, а пробегът в града до 70 км.

В някои европейски държави този тип возило може да бъде управляван от 14- или 16-годишни тийнейджъри.

Ако и цената е правилна, този симпатяга може да се превърне в често срещано явление по улиците на страните от Южна Европа.

FIAT Metaverse Store FIAT Topolino