Електромобилите са тема №1 от години, но незнанието за тях е плашещо

Докато все повече хора купуват и говорят за електромобили, проучване показва, че непознаването на темата граничи с глупостта

BMW i4 eDrive40 зарядна станция електромобили

BMW

BMW i4 eDrive40

Т емата за електромобилите вече е номер 1 в повечето специализирани медии, включително и нашата, но това очевидно не значи, че информацията е достатъчна. За щастие това положение започва бързо да се променя, след като и т. нар. наследствени производители започнаха да бълват модел след модел, задвижвани на ток.

Но да не се залъгваме, има много хора, които живеят в заблуда относно електромобилите. Това става ясно от следващото проучване и налудничавите отговори на участниците в него.

Това е доста странно на фона на света, в който живеем, доминиран от технологиите и социалните медии, в които има много заблуждаваща информация, но по-голямата част от нея е достоверна.

Така идва и проучването на британската Leasing Options Limited. Въпросите, на които респоднедните са отговаряли, са много, но ето и най-притеснителните изводите.

По-малко от един на 12 интервюирани човека вярва, че може да седи в електромобила, докато той се зарежда.

Над трима човека от 50 мислят, че батериите на електромобилите експлодират при катастрофа.

Един на 20 отговаря, че не се нуждаеш от свидетелство за правоуправление, за да шофираш електрически автомобил.

Едни от 25 човека смята, че е-колите не могат да се мият на автомивка.

Над един от 50 интервюирани отговаря, че електрическите автомобили нямат спирачки.

С цел противодействие на тези заблуди, незнание или дезинформация, Leasing Options Limited предлага информация, за да може масовият потребител да получи достоверни данни по темата.

електромобили проучване любопитно електромобили изследване