Един световен шампион и неговият градски електромобил

Макс Верстапен промотира лимитирана серия на Honda e

Honda e Макс Верстапен

Honda

Honda e и Макс Верстапен.

Honda пуска в Европа лимитирана версия на симпатичния си малък електромобил е. И за целта използва не кого да е, а актуалният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен.

Че и временен лидер в класирането на пилотите, макар на “Силвърстоун” да имаше тежко състезание, за което едва ли ще иска да си спомня.

Honda

Практически Honda продължава да има отношения с “Ред Бул”, макар че реално напусна най-комерсиалния моторен спорт. Тимът ще използва технологиите й поне до края на сезон 2025 и японците явно искат да се възполват от този факт.

И ето го Макс до електромобилчето. То е с цвят Crystal red, какъвто не се предлага с редовия модел. Личат черни акценти и баджове, които помагат за добрия контраст.

Нови са и 17-инчовите джанти.

Honda

Honda e Limited Edition e просто прекрасен. Изглежда много грабващо, компактен е и много забавен за каране. Това е великолепен електрически градски автомобил“, казва нидерландецът.

Пробегът е около 220 км по WLTP. Което е доста добре, предвид 35,5-киловатовата батерия. Според някои издания цената е около 46 хиляди евро - шампионска.

А скоро ще видим дали Верстапен ще бъде използван и в кампанията за новия Civic Type R, който му подхожда повече имиджово - и обратното.

Но и тук стои добре, още повече се говори за спортна версия и на този мъник. Спекулира се за мощност от 152 к.с. - повече от отлична тяга, предвид тези габарити.

Honda

Honda Honda e Макс Верстапен Ред Бул Формула 1