Чаровният Microlino вече е с над 30 000 резервации

Създателите на този миниатюрен модел изхождат от логиката, че „нормалните автомобила са прекалено големи през 95% от времето на използването им”

Microlino

Micro

Microlino

Е дна от най-големите атракции на приключилия вчера Автомобилен салон София 2022 бе миниатюрният Citroen Ami. Духовният наследник на BMW Isetta, швейцарският Microlino, е дори по-малък от Ami. Но не и като потенциал. Доказва го фактът, че компанията вече е получила над 30 000 резервации за своя прочит на тема микро мобилност.

Макар той да е на четири колела, а не на 3 като Isetta, Microlino 2.0 е запазил отварящата се отпред врата, което, твърдят създателите му, е идеален вариант за гъсто населените европейски градове. Миниатюрният модел предлага място за двама и 230 л товарно пространство, което си е впечатляващо за тежащ малко над 500 кг „автомобил”.

Microlino ще се предлага с три батерии с капацитет 6, 10,5 и 14 kWh. Електромоторът с мощност 12,5 kW може да ускори колата до 90 км/ч.

Клиентите в Швейцария трябва да заплатят 500 швейцарски франка, за да направят своята резервация на модела. Ако човек се откаже от нея, парите ще бъдат върнати. Хората извън Швейцария могат да направят своята резервация безплатно. След като страната им бъде одобрена за продажба на Microlino, те ще получат покана да внесат капарото (вероятно 500 евро), за да потвърдят резервацията.

Пазарното лансиране на Microlino 2.0 започва това лято в Швейцария във версия с капацитет на батерията от 10,5 kWh. Първата серия е от 999 бройки на серията Pioneer. Конфигураторът на модела показва, че цената на Microlino в Швейцария стартира от 14 990 франка (ниво Urban). Цената за Европа е същата, но в евро. Тя стига до 16 390 евро за ниво Dolce, 18 650 евро за Competition и цели 20 990 евро за Pioneer.

микромобилност Microlino 2.0 електромобили