BMW потвърди, че i5 Touring идва още тази година

Комбитата определено се радват на възраждане на интереса

Мартин Дешев,
bmw i5 touring

BMW

П рез последните месеци комбитата се радват на възраждане на интереса от все повече производители. А сега BMW зарадва феновете и с новината, че i5 ще има и комби версия и тя ще бъде представена, при това още тази пролет, съобщава AutoExpress.

Засега BMW потвърждава официално, че i5 Touring ще има и „идва много скоро“. Според източниците на британското издание, дизайнът на колата ще следва този на седана и ще е идентичен с изключение на задницата, разбира се. Тя ще има собствен стил на стоповете, съобразен с различната форма на комбито.

i5 Touring ще предлага същото разнообразие от модели и задвижвания като седана. Това включва i5 eDrive40 със задно за начален модел. Той ще предлага 322 к.с. и 430Nm въртящ момент. Има и 81,kWh батерия. Заради по-голямото си тегло, може би ще има малко по-малък пробег спрямо еквивалентния седан, който постига около 582 км.

Очаква се в гамата да има и модел М60 xDrive. Той ще е топ версията за Touring, като ще предлага 593 к.с. мощност и 820Nm въртящ момент. Батерията ще е същата и съответно пробегът ще е по-малък. Но пък спринтът от място до 100км/ч става само за 3,8 сек.

В интериора i5 Touring ще е практически идентична със седана. Ще има същия 12,3-инчов дисплей и още един такъв, но извит, за iDrive. Към него ще идват и всички технологии, включително дигитален ключ, виртуален гласов асистент и гейминг функция за забавления докато колата се зарежда, казват от Evo.

Багажникът ще е една идея по-малък от този на „петицата“ с обикновен двигател заради батерията. Разликата обаче ще е минимална, като можем да очакваме, че той ще продължи да е един от най-просторните в класа.

BMW коли автомобили електрически автомобил електромобили комби