BMW i Vision Dynamics е конкурент на Tesla Model 3… в бъдеще време

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

М акар да произвежда третият най-продаван в света електромобил в лицето на i3, BMW все още е далеч от това да бъде възприет като основен играч сред производителите на електрически автомобили. Но баварците искат да променят това, след като преди дни обявиха, че до 2025 г. ще имат 25 „зелени” модела, от които 12 ще са изцяло електрически.

BMW бе първият премиум производител, който лансира електрическия суббранд, в който в момента се подвизават i3 и i8. Първият вече е с обновен дизайн, по-голяма батерия и спортна i3s версия, докато вторият има и открита версия. Но истинският си потенциал BMW i ще разкрие тогава, когато лансира дългоочаквания i5.

Това не е ясно кога ще се случи, но във Франкфурт BMW даде заявка, че все пак ще се случи. Това стана с BMW Vision i Dynamics, който е предвестник на електрически седан, който няма как да избяга от сравненията с Tesla Model 3, макар едно BMW да е трудно да бъде наречено достъпно.

Концепцията е с размерите на BMW 3 Series, но с визия “Gran Coupe” и фалшив „бъбрек” отпред. Едно е сигурно, i Dynamics Concept изглежда изключително атрактивно от всеки един ъгъл. Тази визия може да бъде наречена хубава или грозна от различни хора, но няма съмнение, че е атрактивна, затова и използвах това определение.

И сега важните неща независимо, че BMW не каза много по темата. Баварците твърдят, че техният модел може да измине 600 км, да достигне максимална скорост 200 км/ч и да ускори до 100 км/ч за само 4 секунди. Всичко това е впечатляващо… поне на хартия.

Нищо не бе казано за серийния модел.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

Четете още:

Електричките може и да са красиви: Mercedes EQA Concept

Bugatti Chiron счупи рекорда за ускорение до 400 км/ч и спиране на място

I.D. CROZZ e част от електрическото бъдеще на Volkswagen

Източник на статията: Vesti.bg

електрически автомобили електромобили BMW BMW i Vision Dynamics