Bugatti Chiron счупи рекорда за ускорение до 400 км/ч и спиране на място

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

П ървият рекорд за Bugatti Chiron е вече факт. Става въпрос за ускорение до 400 км/ч и след това спиране на място. Хуан Пабло Монтоя успя да извърши това упражнение на невероятните 41,96 секунди!

Състезаващият се към този момент в Indycar Хун Пабло Монтоя дори не носи каска по време на рекордния пробег, заявявайки, че сигурността, която дава Chiron, го е карала да се чувства изключително спокоен и не е имал нужда да сложи каска.

Разграфен по време рекордът представлява това: ускорението до 400 км/ч отнема 32,6 секунди, а спирането от 400 км/ч на място трае само 9,3 секунди. За целия рекорден пробег са били необходими 3112 метра. За ускорението са били нужни 2,6 километра, а за спирането 491 метра.

Рекордьорът сега е изложен на автомобилния салон във Франкфурт, а постижението е отбелязано с цифрата 42 върху радиаторната решетка.

Феновете са наясно с параметрите на Bugatti Chiron, но за тези от вас, които не следят темата толкова отблизо ще напомним, че двигателят W16 с четири турбини генерира 1500 к.с., които ускоряват автомобила до 100 км/ч за 2,5 секунди. Максималната му скорост е ограничена до 420 км/ч с оглед безопасността на водача.

До този момент максималната скорост на Chiron все още не е назована, но скоростомерът му е разграфен до 500. Очакваме следващият рекорд на автомобила, който би следвало да е за максимална скорост.

Автомобилът ще бъде произведен в тираж от 500 бройки, 300 от които вече са продадени.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

Четете още:

I.D. CROZZ e част от електрическото бъдеще на Volkswagen

Двигател от Ф1, до 200 стига за под 6 секунди и струва 2,275 млн. евро

Баварците ще представят 12 електромобила в следващите 8 години

Източник на статията: Vesti.bg

Bugatti Bugatti Chiron