Audi глези клиентите си с лукс на зарядните станции

Ще ги има в най-големите германски градове и в съседни страни

Audi зарядна станция

Audi

К огато караш нов автомобил Audi, това дава и някои привилегии, още повече имайки предвид високата цена. С луксозните марки е така - те глезят своите клиенти. Въпрос на стандарт и престиж.

Както изглежда, това важи дори в по-голяма степен за собствениците на електромобили. За тях Audi планира за изгради луксозни станции (центрове, а компанията ги нарича хъбове), където да се радват на доста добри условия, докато колите им се зареждат на бърз режим.

Audi

Проектът мина своя тестови период и показа, че е успешен, след като в Нюрнберг, Германия, са осъществени 3100 зареждания от януари до април. Около 60 процента на клиентите, които веднъж са отишли там, са се връщали отново.

Audi

Така Audi планира да изгради тази години още три нови хъба за бързо зареждане в Цюрих (Швейцария), в Залцбург (Австрия) и в Берлин. И общо 11 в големи германски и съседни на страната градове до средата на 2024 г.

По този начин Audi практически прави своя инфрактруктура и не е единствената компания с такива планове.

Audi

Много хора не могат да включват в мрежата автомобилите си у дома или на работното си място и са зависими от обществените станции, заяви мениджърът на проекта Евалд Кремл. Проектът е за тях.

Той дава пример, че център с шест резервирани места за бързо зареждане може да обслужва по 80 автомобила дневно.

Audi

Германия зарядна инфраструктура зарядни станции Audi