Toyota GR Sport II издига Hilux до нови висоти

Легендарният пикап става по-комфортен, по-стабилен и по-бърз

Мартин Дешев,
toyota hilux gr sport ii

Toyota

Л егендарната Toyota Hilux беше пипната от GR дивизията на компанията, за да постигне нови висоти. Hilux GR Sport II запазва позната рецепта на популярния пикап, като я надгражда с подобрения в няколко ключови сфери.

Hilux GR Sport II се възползва от опита на компанията в ралитата „Дакар“, като  идва с подобрения във всички аспекти. Това е версията на Hilux с най-добра возия и управление, казва Toyota.

Пикапът е с увеличена ширина между колелата. Предните колела са със 140мм по-широки спрямо стандартния модел, а задните – 155мм. Направени са подобрения в окачването и спирачките и в самото задвижване.

Така Hilux GR Sport II ще предложи най-доброто управление от всички версии на пикапа досега, както на пътя, така и офроуд. Возията също ще е по-комфортна, с по-малко вибрации и повече стабилност.

Моделът ще използва познатия 2.8-литров двигател със 204 к.с. и 500Nm. Той разчита на 6-степенна автоматична трансмисия за пренасяне на мощността към колелата.

Екстериорът на Hilux GR Sport II е обновен с по-дързък дизайн. Има и нови 17-цолови джанти, които са с по-малко тегло и подобрена аеродинамика. Добавени са и множество малки щрихи, които да подобрят общата визия на автомобила и да подсилят премиум усещането.

Тази тенденция е продължена и в интериора. Той е с подобрени спортни мотиви с червени акценти. Добавени са пера зад волана за ръчно избиране на предавките. Седалките са спортни, комбинация от велур и кожа, перфорирани и с подобрен комфорт.

Технологиите също са на ниво с най-новата система Toyota Smart Connect и 8-инчов сензорен дисплей. Може да се свърже и таблет или смартфон през Android Auto и Apple CarPlay.

Toyota Hilux GR Sport II ще влезе в продажба през първата половина на 2024 г. Доставките ще започнат през втората половина на същата година.

Toyota коли автомобили пикап