Tesla ще наказва прекупвачите на Cybertruck с 50 000 долара

Компанията няма да позволи препродаване без писмено разрешение

Мартин Дешев,
Tesla Cybertruck

, Tesla

Tesla Cybertruck

Tesla изглежда е готова да започне масовите доставки на Cybertruck, като се очаква това да стане в края на този месец. Интересът към пикапа е доста голям, което неизбежно ще мотивира и опити за бърза печалба от някои собственици, които може да препродадат своята бройка с голяма надценка.

А може би не. Tesla е добавила ново правило в договорите за покупка на Cybertruck, което забранява препродажба през първата година, съобщава CarScoops. Такава ще е възможна само, ако първо собственикът уведоми писмено Tesla за намерението си и причината да е непредвидена ситуация.

Освен това собственикът ще трябва да даде на Tesla първо право да купи колата обратно и да изчака разумно време, за да може компанията да реши дали иска да направи това. В оценката Tesla ще предвиди пробега и цената за евентуални ремонти. В случай, че тя откаже да изкупи обратно пикапа, собственикът трябва да изчака да получи писмено разрешение от Tesla, преди да препродаде Cybertruck.

Ако някое от тези условия не е изпълнено и собственик препродаде пикапа въпреки това, Tesla ще има право да поиска неустойка в размер на 50 000 долара или стойността на автомобила. Tesla освен това си запазва право да поиска прекратяване на продажбата и да блокира прехвърляне на собствеността. Компанията може и да откаже да продава други автомобили на нарушителя в бъдеще.

Засега тези правила са валидни само за Cybertruck. Компанията не е коментирала дали планира да ги въведе и за другите си модели.

коли автомобили пикап Tesla