Techart превърна Porsche 911 Turbo S в състезателен звяр

Тунингованият автомобил е по-лек с 60 кг, постигната е максимална мощност от 800 к.с.

Techart GTstreet R Flyweight Porsche 911 Turbo S

, Techart

Techart GTstreet R Flyweight от Porsche 911 Turbo S

Г ерманският тунер Techart представи най-новото си творение, вдъхновено от моторните спортове, на базата на Porsche 911 Turbo S.

Наречено е GTstreet R Flyweight и ще бъде произведено в 19 екземпляра. Тунингованата бегачка е с 60 кг по-лека от своя първообраз.

Techart

Поставен е пакетът Powerkit TA092/T2.1, който добавя оптимизирани турбокомпресори, спортни въздушни филтри, въздушни клапани за претоварване и нов софтуер.

Постигната е максимална мощност от 800 к.с., а въртящият момент е 950 Нм. Това помага колата да набере до 100 км/ч за 2,5 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч.

Techart

Окачването е Öhlins coilover, а гумите - Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

В аеродинамичния пакет личат фиксиран преден сплитер от карбон, странични въздушни елементи и карбонов под на каросерията. Всичко това помага за значително увеличаване на притискащата сила, твърди Techart.

Techart

Ъгълът на горното задно крило също може да се регулира, за да помогне за балансиране на притискащата сила. А карбонът не е щаден никъде, така са спестени доста килограми.

Това се отнася и за интериора, предните седалки са заменени от Recaro Podium CF. Задните седалки пък са премахнати, на мястото им е поставен лек килим.

Techart

Нашата цел с GTstreet R Flyweight беше да създадем истинска пистова машина, казва Тобиас Бейер, управляващ директор на Techart. - Чрез последователно намаляване на теглото, усъвършенствана състезателна технология и подобряване на производителността на Techart, съчетано с изискан спортен интериор Flyweight, ние създадохме уникален пакет.

Нямаме търпение нашите клиенти да го изпитат сами - както на най-предизвикателните писти в света, така и на пътя.“

Публичният дебют ще бъде на 21 март на автомобилното изложение в Банкок.

GTstreet R Flyweight тунер Тунинг Techart Porsche 911 Turbo S