Собствениците на Skoda Superb са най-щастливи

defaultimg

netinfo

П роучването Driver Power на британското издание Auto Express показва, че парите не купуват задължително щастие за собствениците на автомобили, поне не на британците, които са взели участие в анкетата. Годишното проучване е 16-то по ред и най-голямо във Великобритания, а целта му е да разбере кои автомобили носят щастие на собствениците си. Изводът е, че Skoda Superb е автомобилът, който прави собствениците си най-щастливи, постигайки впечатляващ резултат за удовлетвореност от 93,4%.

Това е много любопитно, но още по-интересно е, че второто място се пада на Skoda… Yeti, модел, който навъртя много години вече на пазара. Това обаче не пречи на собствениците му да му присъдят резултат от 93,3%. Нищожна разлика с лидера от същата марка, който е и флагман на Skoda. Единствената премиум марка в Топ 5 е Lexus с RX, който е трети с 93,1%. Следват Toyota RAV4 и Kia cee’d. На девета позиция е Skoda Fabia.

И докато Skoda окупира първите две места, Volkswagen и Audi, които са ударното ядро на VW Group, се намират точно на противоположния полюс: в Топ 5, но в задната част на класирането от 75 автомобила. Най-разочароващите модели са VW up!, Audi A1, Citroën C4 Cactus, Ford Mondeo и последен е Citroën C1.

Проучването е изготвено на база анкети от повече от 70 000 собственика на автомобили. Критериите са разделени в девет категории, като надеждност, текущи разходи, комфорт, управление и т.н.

Макар Superb да е първи, това не значи, че моделът си няма проблеми. Около всеки пети от собствениците на този автомобил е докладвал проблеми с него, свързани най-вече с електрониката. Ситуацията е още по-зле при Jaguar XF например, като почти всеки негов трети собственик е имал проблем през последните 12 месеца. Подобно е положението с по-малкия XE и Land Rover Discovery Sport.

Пълният списък на всички 75 автомобил може да видите в линка.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Четете още:

Huracаn “Verde Mantis”, какъвто трябва да бъде, но от Vilner

Volvo XC60 е новото мерило в класа (тест драйв)

Toyota продължава да е най-скъпата автомобилна марка

Източник на статията: Vesti.bg

проучване удовлетвореност на клиенти Auto Express Driver Power Шкода Супърб Шкода Skosa Superb Skoda