Skoda започва поетапното разкриване на новия Kodiaq

defaultimg

netinfo

З агатнат по-рано тази година на салона в Женева чрез концепцията VisionS, първият 7-местен SUV на Skoda е съвсем близо до интернет дебюта си, а след това и до първата официална поява на салона в Париж през октомври. Днес компанията публикува две дизайнерски скици, с които да напомни за наближаващата поява на модела.

Реално тези тийзъри са доста по-атрактивни от истинските форми на серийния модел, но това е и целта им – да привлекат внимание. А „мечката“ (името на модела идва от мечките кодияк, живеещи в Аляска) има с какво да привлече вниманието на бъдещите клиенти.

Стандартно моделът ще се предлага в 5-местна конфигурация, но ще има и такава с три реда седалки (7 места). Новият модел ще е дълъг около 4,7 метра, което означава, че ще е по-голям от VW Tiguan и SEAT Ateca.

Официална информация за двигателната гама липсва. Но не е трудно да се предположи, че тя ще дублира в голяма степен двигателите на споменатите други два модела на концерна. Стандартната версия ще е с предно задвижване, докато като опция ще се предлага AWD.

Моделът ще бъде разкрит през септември, а официалният му публичен дебют ще се състои на Автомобили салон Париж през октомври.

Вижте още:

Maserati модерниpира Quattroporte

Фейслифт за Renault Clio

Източник на статията: Vesti.bg

Шкода Кодияк Skoda Kodiaq Шкода Skoda