Фейслифтът на Maserati Quattroporte е с 10% по-аеродинамичен

defaultimg

netinfo

Maserati Quattroporte е автомобилният еквивалент на La Dolce Vita във формата на лимузина от горния клас. При обновения модел секси формите са станали още по-секси. Да, промените са предимно визуални и не толкова натрапчиви, но моделът има какво да предложи срещу Серия 7 и S Class. За три и половина години той се е реализирал в обем от 24 000 бройки, които не могат да съперничат на немските му конкуренти, но за мащабите на Maserati това е сериозна цифра. Това, по което истински изостава от основните си конкуренти, е технологичния арсенал, с който разполагат и Серия 7, и S Class, и А8.

Но пък дизайнът винаги е бил силната черта на италианските автомобили. Синият автомобил в ляво е изпълнение GranLusso. Tова ниво на оборудване се отличава с елегантната си предна маса, хромираните детайли в бронята, по-изчистения дизайн отзад, 20-инчовите Mercurio и черните спирачни апарати.

Белият модел в дясно е наречен GranSport. При този пакет джантите Titano са 21-инчови, отпред има черен „нож“, вентилационните отвори отстрани на предната броня са по-големи. Отзад се открояват аеродинамичен дифузьор и два трапецовидни ауспуха.

Както може да се очаква, Quattroporte GranLusso изобилства от кожа и естествен фурнир. Quattroporte GranSport, от друга страна, смесва черен пиано лак с карбон и кожа, за да създаде по-спортна среда за водача. Инфотейнмънт системата Touch Control с 8,4-инчов дисплей е актуализирана за Android Auto и Apple CarPlay. Като опция се предлага 360-градусова сураунд система за наблюдение около автомобила.

Най-голямата новина около обновеното Maserati Quattroporte е фактът, че той е с 10% по-аеродинамичен. Това се дължи на променения дизайн, а също и на системата Air Shutter, която реално е активна радиаторна решетка, затваряща се при определена скорост.

В сферата на задвижването новости също са козметични. Maserati Quattroporte 2017 разчита на 3,0-литров битурбо V6 двигател, който сега генерира 350 к.с. (+20), които позволяват ускорение до 100 км/ч за 5,5 сек (максимални 270 км/ч). Във версиите S и S Q4 двигателят генерира 410 к.с. (286 км/ч). Топ версията е 3,8-литровия битурбо V8 със своите непроменени 530 к.с., с които Quattroporte GTS стига до 310 км/ч.

Увеличението на максималната скорост важи и за 3,0-литровия V6 дизел, който ускорява до 252 км/ч за версията с 275 к.с. и 242 км/ч за версията с 250 к.с.

Вижте още:

Фейслифт за Renault Clio

100 к.с. за уличния болид AM-RB 001

Източник на статията: Vesti.bg

Мазерати Куатропорте Maserati Quattroporte Мазерати Maserai