Сега се чака възраждането на BMW M5 Touring

След като BMW направи М3 за пръв път и в комби версия, човек със сериозна информация за бъдещето на марката възражда M5 Touring през 2024 г.

BMW M3 Touring

BMW

BMW M3 Touring

BMW отново прикова прожекторите към себе си миналата седмица, когато представи дигитално, а след това и по време на Фестивала на скоростта в Гудууд първото комби на М3. Но ето че по-голямото комби на М5 може отново да се завърне в играта със следващото поколение на Серия 5, вероятно като плъг-ин хибрид.

Според публикация във форума Bimmer Post на потребителя “ynguldyn”, цитиращ вътрешен източник, бъдещото BMW M5 ще се предлага като седан и комби. Седанът М5 (G90) трябва да се появи през юли 2024 г., докато M5 Touring през ноември същата година.

Дотук може само да се съмняваме в точните данни, иначе за очаквания дебют на M5 Touring няма никакво съмнение, тъй като моделът нееднократно е сниман с тежък камуфлаж по време на тестове в различни точки на света.

Последният път, когато BMW предложи M5 Touring, бе в поколение Е60 (2006 – 2010 г.), който разчиташе на двигател V10. Единственото друго комби М5 бе от поколение Е34 (1992 – 1995) с редови „шестак”. Всички други 5-врати М-петици са специални преработки на най-заклетите BMW-фенове.

Очакванията са, че М5 Touring ще споделя плъг-ин задвижването с BMW XM. А то разчита на нова версия на 4,4-литровия битурбо V8 с електромотори и система M xDrive. Баварците вече потвърдиха, че в ХМ тази конфигурация ще генерира 653 к.с. и 800 Нм, но на следващ етап ще се появи и по-мощна версия със 748 к.с. и 1000 Нм. Подобни параметри биха превърнали комбито на М5 в истинско чудовище.

BMW M5 Touring BMW M GmbH BMW