Polestar Concept BST загатва за бъдещ суперспортист

Концептуалният BST е ефективна преработка на спортния модел 6, но с щипка подправки от моторния спорт

Polestar Concept BST

Polestar

Polestar разкри зашеметяващия концептуален двуместен роудстър, който загатва за бъдещия върховен модел на марката, шлифован с технологии от моторните спортове и базиран на предстоящия модел 6.

Дебютът на модела пред публика ще се състои на Фестивала на скоростта в Гудууд. Автомобилът е с подвижен покрив, има вентилиран преден капак и преден сплитер, голямо задно крило, подсилени калници и значително по-широка следа.

Polestar

Колата стъпва на 22-инчови алуминиеви джанти и е вторият модел на Polestar, който носи обозначението BST, след специалното издание 2 BST Edition 270, което се отличава със снижено окачване, по-твърди пружини и регулируеми амортисьори.
Този автомобил първоначално беше показан в концептуална форма в Гудууд през 2021 г., преди да влезе в ограничено производство през следващата година.

Polestar

Новата концепция използва платформата на модела 6. Polestar все още не е дал официални подробности за задвижването, въпреки че е вероятно да запази същите 875 к.с. и 902 Нм от два електромотора и задвижване на четирите колела, която се предлагат „шестицата“ и се споделя с предстоящия седан 5.

Тази система също използва 800V архитектура, която позволява възможност за бързо зареждане.
Polestar не са потвърдили никакво производствено намерение за новия концептуален BST, въпреки че главният изпълнителен директор Томас Ингенлат намекна за това, когато описа колата като „демонстрация на това как можем да приложим формулата BST към нашата гама в бъдеще“.

Polestar Polestar Concept BST Фестивал на скоростта в Гудууд Гудууд