Отлага се старта на продажбите на обновения водороден Hyundai Nexo

Фирмата ще пренасочи повече усилия към електрическите автомобили

Hyundai Nexo

Hyundai

Hyundai Nexo

В Hyundai са решили да отложат пускането на пазара на своя обновен и задвижван от водород SUV Nexo за 2024 г. поради проблеми с развитието на горивните клетки, съобщи южнокорейски вестник, цитиран от Autonews.

Автомобилният производител планираше да започне масовото производство през втората половина на следващата година, но това няма да стане преди 2024 г., пише Seoul Economic Daily. Първият Nexo беше пуснат на пазара през 2018 г., записа интересни постижения.

В доклада се посочва още, че още не е решено кога ще бъдат лансирани коли с водородни горивни клетки в премиум марката Genesis, тъй като проектът беше спрян в края на миналата година.

Hyundai продаде 3978 броя Nexo FCV в Южна Корея и 120 в чужбина между януари и май тази година, според данните на компанията.

През септември Hyundai Motor Group обяви плановете си да предложи версии с водородни горивни клетки за всички свои товарни возила до 2028 г., добавяйки, че ще разработи такива също за Kia и Genesis. Те бяха планирани за след 2025 г.

Анализатори обаче съобщиха, че Hyundai ще преразгледа бизнеса си с водородно задвижване, особено за леки автомобили, поради бавния растеж на този сегмент и ще се съсредоточи повече върху прехода към електрически коли.

Autonews

Hyundai Hyundai Nexo водороден автомобил водородни клетки