Новият Skoda Kodiaq излиза и като хибрид

Това се случва за първи път с този модел, досега само Superb и Octavia бяха с хибридна технология

Валентин Маринов,
Skoda Kodiaq teaser

, Skoda

Силуетът на новия Skoda Kodiaq

Skoda добавя plug-in хибриден вариант към своя среден SUV Kodiaq и това се случва за първи път с този модел, обяви компанията. Ще има и “мек” хибрид. Това ще стане през есента, когато ще видим и новия Superb.

Чешката марка на VW Group обяви плановете си за близкото бъдеще покрай тези за електрификацията. Както вече ви информирахме, марката ще лансира шест електромобила до 2026 г., като сред тях има от всички класове и за всички вкусове.

Колкото до моделите с ДВГ и хибридите, за момента само Superb и Octavia се предлагат като plug-in и “меки” хибриди.

Новите модели ще продължат да се предлагат с дизелови двигатели, каза Skoda.

Kodiaq и Superb продължават да бъдат "крайъгълните камъни" на гамата на марката, уверява главният изпълнителен директор Клаус Зелмер.

Skoda визуализира всеки нов модел с тийзър силует, от който се придобива представя за дизайна му. Фирмата не навлиза в подробности за интериорите и техниката.

Superb ще продължи да се предлага като комби и хечбек. Автомобилът ще се произвежда заедно с VW Passat в Братислава, Словакия.

Passat ще продължи само като комби, след като VW реши да отмени седана заради намаляващото търсене на автомобили от този клас.

Kodiaq беше най-продаваният среден SUV в Европа през първите три месеца на годината с ръст на продажбите от 19 процента до 17 168. Половината от тях са на 7-местната версия. Предлага се и петместен.

Skoda Kodiaq Skoda Skoda Superb Skoda Octavia