Skoda вади три е-коли по-рано от планираното, налива 5,6 милиарда до 2026 г.

Инвестираме в електромобилност с 80 процента повече, отколкото мислехме преди година, заяви шефът на марката

,
Skoda Vision 7S Concept

Skoda

Skoda Vision 7S Concept

Skoda ще пусне три нови електрически модела до 2026 г., четири години по-рано от първоначално планираното, каза нейният шеф пред бизнес всекидневника Handelsblatt, цитиран от Autonews.

Чешкият производител ще похарчи по-голямата част от планираната си инвестиция в тези нови модели, добави изпълнителният директор на Skoda Клаус Зелмер.

Това ще увеличи дела на електрическите модели в гамата й на 70 процента до 2030 г.

Представяме още три електрически модела до 2026 г., а след това и още. Това е по-рано, отколкото бяхме обявили преди“, каза Зелмер.

Инвестираме 5,6 милиарда евро до 2026 г. в електромобилност. Това е около 80 процента повече, отколкото планирахме преди година“, добави босът.

В момента Enyaq е единственият изцяло електрически модел на Skoda. Той използва изцяло електрическата платформа MEB, която е в основата на VW ID4 SUV и други модели в групата.

През август Skoda показа концепцията Vision 7S за седемместен кросоувър, който ще застане на върха на нейното портфолио.

Другите два нови електрически модела до 2026 г. ще бъдат малък автомобил и компактен кросоувър.

Малкият EV ще бъде на цена под 25 000 евро и се очаква да се казва Elroq. Той ще се произвежда в Испания заедно с VW ID2 и Cupra Raval.

Клаус Зелмер Skoda Vision 7S Concept Skoda