Новата Honda CR-V с хибридно задвижване, дизелът отпада

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Х ибридният Honda CR-V (с допълнението Prototype) ще направи дебют в Европа по време на Автомобилен салон Франкфурт, който отваря врати на 12 септември. На пазара хибридният вариант ще се появи през 2018 г.

Макар и наречен прототип, автомобилът, който ще видим във Франкфурт, е чисто и просто предсериен модел, който представя и новата визия на CR-V.

Петото поколение CR-V ще влезе в продажба първоначално с 1,5-литров VTEC Turbo бензинов двигател с 6-степенна механична или CVT трансмисия. Хибридният модел ще се появи малко по-късно.

Интересното е, че Honda вече няма да предлага дизелов CR-V в Европа, обяснявайки, че този ход е продиктуван от „"R+D дейностите и инвестициите в посока на отдалечаване от дизела и приближаване към електрификацията. Първият пример за това е лансирането на новия CR-V". Нещо повече: „От този момент всички нови модели Honda, които ще се предлагат в Европа, ще са снабдени с технология за електрификация.”

Новият хибрид ще разчита на 2,0-литров бензинов двигател и два електромотора – един задвижващ електромотор и един електрически мотор-генератор. За тази конфигурация Honda твърди, че „създава усещането за постоянно разгръщане на мощност и въртящ момент”. Конкретни параметри в момента липсват.

Новият CR-V разчита на система Intelligent Multi-Mode Drive. Нейната работа е да определя как най-ефективно да се използва горивото и електрическата енергия. Това означава, че водачът няма грижата да избира самостоятелно един от трите налични режима: EV Drive, Hybrid Drive и Engine Drive.

Новият CR-V е по-широк, висок и дълъг от предишната версия.

CR-V Hybrid е първият модел, при който производителят предлага хибридно задвижване в SUV.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

Четете още:

Това (май) е най-бързият автомобил в света. И е електрически

SEAT Leon Cupra R изравни Golf R с 310 к.с.

Smart ще покаже кола без волан и педали

Източник на статията: Vesti.bg

Хонда Honda CR-V Honda