Neue Klasse на BMW ще доведе до смяна на имената на моделите

Те ще станат малко по-прегледни

Мартин Дешев,
BMW Neue Klasse

, BMW

BMW Neue Klasse

BMW и в момента има огромно разнообразие от модели. Те са разделени в няколко гами и подгами, но има и една основна разлика – електрически и всички останали. С навлизането на Neue Klasse обаче компанията подготвя промяна на структурата с имена на моделите си, съобщава Car Magazine.

Източниците на изданието казват, че BMW вече е подала документи за регистрация на нови търговски марки в Европейския съюз. Те съдържат индикации за новата структура на имената, която ще се използва с навлизането на Neue Klasse моделите.

Смяната на имената ще стане постепенно и цели да опрости обозначаването на колите. Ще се запази структурата електрическите модели да бъдат с буквата i в началото на имената си. Тези с ДВГ ще са със същите имена, но без i.

Първите промени ще са при 3-та Серия и X3. X3 моделите ще се казват X320 и X330 например за тези с ДВГ. Изцяло електрическите версии ще се казват iX330, iX340, iX350.

Същата ще е структурата и за седаните и комбитата. „Тройките“ с ДВГ ще станат просто 330 и 340, а електрическите ще са i330 и i340. Числата с по-високи стойности като, 560, 760 и т.н. ще са за моделите с най-високо ниво на оборудване.

Тази структура позволява запазване на досегашните серии и познати имена, но компанията очаква да даде повече яснота на клиентите за самите модели. Липсват данни дали структурата ще премине и към М моделите.

BMW iDrive BMW електрически автомобил автомобили коли