Наследникът на Lamborghini Huracan ще използва доста елементи от Revuelto

Но не и V12 двигателя…

Мартин Дешев,
Lamborghini Revuelto

, Lamborghini

Lamborghini Revuelto

Lamborghini е във важен период, като обновява продуктовата си гама. Освен новия Revuelto, компанията активно работи по наследника на Huaracan, като планира да го представи официално следващата година.

Huracan и Aventador бяха доста различни по дизайн и философия. Тази традиция може да се промени малко с Revuelto и наследника на Huaracan чието име все още не е известно, съобщава CarScoops.

Според източниците на сайта колата ще запази познатия от Huracan по-компактен и остър силует. Но въпреки това ще споделя някои от дизайнерските решения на Revuelto, включително единичния голям ауспух между стоповете, по-малкия прозорец пред задните колони на покрива и др. Ще има и някои сходни черти по предната броня.

Това не означава, че следващият Huracan ще е просто „малък Revuelto”. Тя ще има собствен стил, като няма да използва същите дневни светлини като Revuelto и Sian. Очертава се да има и по-големи и акцентирани фарове за мъгла, които ще са и в ролята на дневни светлини и мигачи и ще са в решетките на бронята.

Друга голяма разлика между двата модела ще е двигателят. V12 двигателят ще е само за Revuelto, а новият Huracan ще премине към V8, вместо V10. Той ще има сходни елементи с Revuelto по отношение на хибридното задвижване, като се очаква да е plug-in хибрид. Очакванията са, че общата мощност ще е 838 к.с.

Логично, Lamborghini не е коментирала темата. Моделът със сигурност ще привлече голямо внимание.

спортни коли автомобили коли Lamborghini