Mercedes обнови A-class, версиите на AMG палят кръвта

Има леки външни и вътрешни промени, налични са “меки” хибриди

,
Mercedes A Class facelift

Mercedes-Benz

Mercedes направи фейслифт на А-Class по средата на жизнения цикъл на аткуалния модел. По-рано тази година доста се изговори за това, че е много вероятно компактният автомобил да бъде изваден от гамата, предвид официално обявените планове на компанията да прави най-вече луксозни коли.

Едно е сигурно - каквото и да има в този клас, ако въобще има нещо, много скоро ще е изцяло на ток. Поради което сегашната актуализация е последен шанс за А-Class.

Обновени са и хечбекът, и седанът.

Mercedes-Benz

Леко преработени са фаровете с опционални светодиоди. Решетката е с нов дизайн с малки трилъчеви звезди - познат похват. Отзад личат нов дифузьор и стандартни LED стопове.

Добавени са четири нови опции за джанти и те достигат до 19 инча, включително комплект AMG Line с лъскав черен дизайн. Mercedes предлага и разнообразие от луксозни бои, дори с матово покритие.

Mercedes-Benz

В интериора личи обновеният волан, стандартно обвит в кожа напа, докато централната конзола получава някои незначителни промени. Налице е 7-инчов дисплей за водача, който може да стане и 10,25-инчов, за да съответства на екран по средата.

Бензиновите двигатели са получили “мек” хибриден режим и стандартно работят със 7- или 8-степенни автоматични трансмисии с двоен съединител. 48V технологията осигурява допълнителни 13 к.с. системна мощност.

За “плъг-ин” хибрида електрическият мотор дава допълнителни 7 к.с. за общо 109 к.с.

Mercedes-Benz

Притежателите на автомобила могат да заредят батерията с променлив ток до 11 кВч или с постоянен до 22 кВч, като в този случай са необходими 25 минути за зареждане от 10 до 80 процента.

Mercedes също така разкрива AMG версиите с A35, наличен като хечбек и седан, докато A45 S остава само за пет врати.

AMG A35 (седан) също получава “мека” хибридна система и преминава към 8-степенна DCT трансимсия, заменяйки използваната преди това седемстепенна. Мощността остава непроменена при 306 к.с. и 400 Nm макс. въртящ момент.

Mercedes-Benz

AMG A45 S (хечбек) получава Street Style Edition с набор от визуални елементи. Това е ограничената версия, боядисана в Mountain Grey Magno и получава аерокит, както и нови 19-инчови матовочерни джанти с червени спирачни апарати. Ще забележите стикерите на каросерията в ретро стил.

Вътре личат оранжеви акценти, както и алуминиеви декоративни елементи.

“Горещият” хечбек е с 421 к.с. и 500 Nm (369 lb-ft), но вече не е най-мощният четирицилиндров двигател, монтиран в сериен автомобил. Такъв е този в неговият събрат AMG C63.

AMG A45 S достига 100 км/ч за 3,9 секунди, а максималната скорост е 270 км/ч.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Mercedes A-Class Mercedes A-Class Sedan Mercedes A45 S