Italdesign ще направи 5 х 610 к.с. от това V10 чудовище

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Д изайнерското ателие Italdesign представи първия модел на своята нова марка, която ще се занимава с лансирането на ограничени серии ексклузивни машини - Italdesign Automobili Speciali. Този суперавтомобил с централно разположен двигател, носещ името V10, впряга мощност от 610 к.с. От него ще бъдат произведени само пет бройки, а дебют пред публика ще направи на задаващото се автомобилно изложение в Женева.

От Italdesign казват, че автомобилът е построен на „модулно шаси от карбон и алуминий”. Той е оборудван с 5,2-литров 10-цилиндров двигател, същият, какъвто се монтира в Lamborghini Huracan и Audi R8 plus. Задвижването е добре познато: quattro.

Атмосферният двигател генерира 560 Нм въртящ момент и ускорява модела до 100 км/ч за 3,2 секунди. Максималната му скорост е 330 км/ч. По тези характеристики купето е напълно идентично с R8.

Всички панели по купето на V10 са изработени от карбон. Външността на автомобила се отличава с множество аеродинамични елементи, в това число фиксирано антикрило отзад и въздухозаборници пред задните колела. Снимки на салона липсват.

Студиото е разположено в Торино, където ще бъдат произведени автомобилите. Всеки един от тях ще бъде продаден на цена от 1,5 млн. евро.

Четете още:

Усмивки от старите ленти: 10 култови автомобила от Източния блок

В Лондон си имат двуетажните автобуси, в Хамбург - автобус-амфибия

Новият VW Amarok е тренирал здраво за мускулна маса (тест драйв)

Източник на статията: Vesti.bg

Женева 2017 супер автомобили Италдизайн Italdesign V10