Искате висока проходимост. Ето Lada 4x4 Bronto. Струва 27 000 лв.

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Б езспорен факт е, че Lada 4x4, която познаваме и като Niva, е сред автомобилите, предлагащи истински офроуд способности. Сега АВТОВАЗ ни показва машина, готова да щурмува и най-тежките терени. Тя е подготвена от компанията „Бронто”, които са известни със своите амфибии, разработени на база на всъдехода от Толиати.

Версията се нарича Lada 4x4 Bronto. Автомобилът е повдигнат до 240 мм пътен просвет (+20 мм спрямо стандартната версия), колесните арки са разширени, монтирани са офроуд гуми Bontyre Stalker MT. На двама моста има самоблокиращи се диференциали, задният мост е подсилен, амортисьорите са с увеличен ход и подсилени пружини отпред, а също има и антиблокираща спирачна система.

В тази специална серия се предлагат още подгрев на огледалата, климатик, подгрев на предните седалки, релси или експедиционен багажник, както и 17 версия на специалната „камуфлажна” украса.

Всичко до тук изглежда добре и за най-запалените ловджии, щурмуващи всеки уикенд билата на планините. Въпросът е, че цената на тази кола варира от 19 600 до 27 260 лв., като в нея не са включени специалните предложения и опциите. Към последните спада подсилена защита на картера, лебедка (предна/задна), фарове за мъгла и допълнителни фарове за мъгла, монтиращи се на покрива, експедиционен багажник и др.

Задвижването е познато: 1,7-литров бензинов мотор с мощност 83 к.с. И тази версия се предлага единствено с 5-степенна „ръчка”.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

Четете още:

Зад кадър по време на снимките за календара „Мис Тунинг 2018”

Бензинът изпревари дизела в Европа

Твоят личен космос на борда на Peugeot 5008 (тест драйв)

Източник на статията: Vesti.bg

руски автомобили Лада Нива Лада 4х4 Бронто Lada 4x4 Bronto Lada. Lada Niva