Илон Мъск представя третата част на Master Plan на 1 март

Той ще включва използване на енергия от природата и въвеждане на соларни панели

,
Tesla Giga Texas Мъск Cybertruck

Tesla

И лон Мъск ще разкрие третата част от Master Plan-а на Tesla на 1 март, когато компанията ще проведе среща с инвеститори. Той включва конкретните цели на Tesla в близко и средносрочно бъдеще.

Master Plan 3, пътят към напълно устойчиво енергийно бъдеще за Земята, ще бъде представен на 1 март“, написа Мъск в Туитър.

В първа половина на 2022 г. производителят на електромобили започна производство в новите си заводи в Тексас и Берлин, но се сблъска с логистични проблеми, а също така с кадрови и организационни в Германия.

На годишното събрание на акционерите през август Мъск заяви, че третата част на неговия “Генерален план” ще включва най-вече “мащабиране“ по отношение както на производството на автомобили, така и на веригата за доставки.

Сега въпросната среща ще се проведе в завода в Остин, Тексас.

Tesla ще обсъди плановете за разширяване, разпределението на капитала и платформата си от трето поколение за автомобили, която се очаква да намали производствените разходи.

Във втората част на своя план Мъск каза, че иска да разшири гамата за електромобили, за да се справи с всички основни сегменти и да развие възможност за самостоятелно управление, което е 10 пъти по-безопасно от човешко шофиране.

В плана също така пише, че Tesla ще създаде соларни покриви, свързани с батериите, така колите ще печелят пари на собствениците, когато не се използват.

Тексас Илон Мъск Tesla