И Toyota Corolla стана патрулка

Най-продаваният автомобил в света ще обслужва полицията на Острова, нас базовата цена на комбито започва от 50 000 лева

Toyota Corolla Touring Sports патрулка

, Toyota

Toyota Corolla Touring Sports

П рез миналите десетина дни темата „нови патрулки“ развълнува доста обществото у нас. Опитите на министър Калин Стоянов да успокои страстите с факта, че финансирането от 33,74 млн. лева идва по европрограма, не успяха.

И тук проблемът не са новите 462 автомобила за полицаите, а цената им. Особено проблемни станаха „баварките“ M340i, а сякаш незабелязани минаха и 160 броя Land Rover Defender, чиято стартова цена по ценова листа е 133 000 лева. А родната полиция чака още 220 броя Skoda Kodiaq (защо са им SUV-патрулки, това е отделен въпрос).

На този фон от Острова идва новината, че за пътните полицаи са поръчани нови Toyota Corolla Touring Sports, преминала през нужната трансформация: специфична цветова разцветка, сирени, радио система и допълнително подсилване за батерията. В почти 600-литровия багажник е монтирана клетка за кучета.

Моделът се предлага с 1,8- и 2,0-литрови двигатели с мощност съответно 140 и 196 к.с. Автомобилът, естествено, е самозареждащ се хибрид. Комбито с по-малкия двигател у нас стартира на цена от 50 302 лева, но за полицията ще се ползва модификацията с 2,0-литров мотор. Същата е нас започва на цена от 64 552 лева.

Toyota Corolla Touring Sports патрулки Великобратания