Родната полиция ще ни пази с BMW M340i Touring със стартова цена 138 000 лв.

В автопарка на МВР влязоха и първите Volkswagen Golf Variant 2,0 TSI със 190 к.с., всички автомобили са изпълнени в цветова украса, наподобяваща тази на германските полицейски автомобили

нови патрулки КАТ полиция BMW M340i

КАТ

В чера бе добър ден за българската полиция, която се сдоби с първата партида от „86 автомобила от общо 462 моторни превозни средства, които са осигурени по обществена със средства от фонд „Пътна безопасност“, заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

Най-интересното е какви са колите. „От тях 35 са високоскоростни, 200 са леки автомобила, а 227 – високопроходими“, уточни министър Стоянов.

Въпросните „високоскорстни“ автомобили са BMW M340i xDrive Touring. Всички те вече са предадени за МВР. Новите патрулки разчитат на 3,0-литров 6-цилиндров редови двигател с мощност 374 к.с., които се предават към четирите колела посредством 8-степенна трансмисия Steptronic Sport. Ускорението до 100 км/ч отнема на комбито 4,6 секунди. В конфигуратора на BMW България стартовата цена на тази модификация 137 900 лв.

Другата част от първите 86 патрулки са 51 броя Volkswagen Golf Variant 2.0 TSI с мощност 190 к.с. Това е първата партида от общо 200 броя нови Golf-ове, които ще бъдат предоставени на МВР поетапно през следващите месеци.

Всичките 86 автомобила са и първите, обозначени по новия стандарт за патрулни автомобили на МВР.

Volkswagen

Интересно е, че всички нови партурлки са оборудвани с ПОС терминали, това значи, че глобите ще се изплащат на място. От 13 юли още 300 такива устройства ще бъдат въведени и в автомобилите на пътна полиция в страната, уточни вътрешният министър.

Очакваме да разберем кой е спечелил поръчката за 227 броя високопроходими автомобили. Но нашите очаквания са, позовавайки се на непотвърдена информация от източник, че тези автомобили ще са Skoda. Може да предполагаме какъв ще е моделът, но тук опциите не са много, Karoq или Kodiaq, разбираме, че ще е вторият вариант. Предстои да видим дали ще се потвърдят предположенията ни.

Напомняме, че в началото на май Гранична полиция се сдоби с първите 40 от общо 160 броя Land Rover Defender. Там тепърва ще пишем и за доставката на още толкова Ford Ranger Tremor.

патрулки полиция КАТ Калин Стоянов