Honda потвърди, че новата Prelude идва и в Европа

Спортното купе ще дебютира още тази седмица

honda prelude

Honda

Honda потвърди, че ще продава новото поколение на спортното купе Prelude и в Европа. Колата ще дебютира на Стария континент още тази седмица по време на „Фестивала на скоростта“ в Гуудууд, Великобритания, съобщава CarScoops.

Компанията казва, че новият модел ще припомня за оригинала, който беше икономичен, но и много забавен за каране. Новата Prelude е доста по-голяма от първото поколение, което е нормално имайки предвид многото нови технологии и изисквания за безопасност, които доведоха до осезаемо по-едри автомобили.

Въпреки това Honda казва, че новата Prelude ще е все така атрактивна, като за целта ще разчита на хибридна система. Макар тя все още да не е оповестена официално, японски медии твърдят, че най-вероятно ще бъде използвана e-HEV системата на Civic, т.е. двулитров бензинов двигател и два електромотора и обща мощност от 200 к.с..

Основната цел на Honda е Prelude да бъде икономичен автомобил, така че е малко вероятно да се очакват по-големи мощности от хибридната система, макар и някои фенове да се надяват на малко увеличение, което да отрази спортната натура на модела. Колата ще бъде четириместна, като по думите на главния инженер на Honda Томоюки Ямагами тя ще се възползва то 25 години разработка на хибридно задвижване и ще е нова глава в развитието на технологията.

Все още Honda не е показала интериора на Prelude, както и не е обявила дата на продажбите. Освен, че ще се случи в „средата на десетилетието“, което означава, че можем да я очакваме в близките година-две.

хибриди Honda автомобили коли