De Tomaso P900 на лов за милионери с 900 к.с. и 900 кг тегло

Срещу $3 млн. щастливците ще получат хиперавтомобил с V12 двигател, развъртащ се до 12 500 об./мин

Пламен Георгиев,
De Tomaso P900

, De Tomaso Automobili

De Tomaso P900

А ко сте милионер и искате да впечатлите близкия си кръг милионери, то De Tomaso P900 е всичко, което може да поиска човек, за който $3 млн. са джобни пари. Единственото условие е да побързате, защото ще бъдат произведени само 18 бройки.

А ако сте обикновен човек като нас, предлагаме да се насладите на страхотните форми на този автомобил, както и на цифрите зад него, които наистина са впечатляващи.

De Tomaso Automobili

Името на модела идва от теглото му. Но най-впечатляващото тук е фактът, че говорим за съотношение 1 към 1 мощност/тегло, а това, както добре знаете, е нещо невероятно в света на автомобила. Тук говорим за 6,2-литров V12 двигател, развъртащ се до 12 500 об./мин. Това ще накара приятелите-милионери, решили да платят за T50S (12 300 об./мин) на Гордън Мъри, да завиждат жестоко. При това Р900 идва с 900 „коня” и 900 кг тегло, съотношение 1 към 1 като при Koenigsegg One:1.

De Tomaso Automobili

Тъй като въпросният V12 (тегло само 220 кг) е проектиран да работи на синтетично гориво, той няма да е готов преди 2024 г. Затова De Tomaso предлага на най-нетърпеливите клиенти Judd V10, за който De Tomaso казва, че е пряко свързан с двигателя в болида от Ф1 Benetton B197.

De Tomaso Automobili

Задвижващи са задните колела чрез Xtrac трансмисия. Динамични параметри все още не са обявени, но De Tomaso вярва, че P900 ще предлага динамиката на състезателен автомобил от клас LMP. Това значи, че трябва да очакваме параметри от сорта на тези, предлагани от Aston Martin Valkyrie AMR Pro.

Какво да кажем за дизайна? Вероятно ще е недостатъчно, затова ще кажем, че той е оформен във въздушен тунел на екип от Ф1. Това значи изключително аеродинамичност.

Официалното представяне „на живо” трябва да се състои следващата пролет.

De Tomaso P900 суперавтомобили хиперавтомобили