Bugatti показа последния Chiron

L’Ultime — това е Chiron Super Sport със специално цветово изпълнение на екстериора и интериора

Bugatti Chiron LUltime

Bugatti

Bugatti произведе последния от серията от 500 модела Chiron. Финалният екземпляр е наречен L’Ultime, разработен на базата на Chiron Super Sport.

Той е изпълнен в цвят Atlantic Blue / French Racing Blue, точно в какъвто бе и първият Chiron, показан в Женева преди 8 години. Върху карбоновото му купе се изписани местата и събитията, които се превърнаха в част от историята на модела.

Bugatti

Сред тях са Женева, където е премиерата на Chiron през 2016 г., и Шантили във Франция, известен с конкурса си за елегантност. Разбира се пистата „Пол Рикар“, на които се провеждаха тестовете на модела преди лансирането му. Място е отделено и за рожденото място – Молсхайм, както и за „Кейп Канаверал“ и шато Сен-Жан, където компанията организира тест драйвове за клиентите си.

Друга особеност на L’Ultime е синьото лого на Bugatti върху „подковата“, табелата „500“ и френският флаг върху корпусите на страничните огледала.

Интериорът на автомобила е изпълнен в цвят Deep Blue, украсен с декоративни вложки Blue Carbon Matt. Тапицерията на вратите е изработена от тънки кожени ивици, преплетени една с друга.

Хиперавтомобилът се задвижва от всепризнатия W16 8,0 двигател с четири турбини, от който са извадени 1600 к.с. и 1600 Нм. Ускорението до 100 км/ч на Chiron Super Sport е 2,3 секунди, а максималната скорост - 440 км/ч.

Bugatti

Следващият модел на Bugatti ще наследи характерните черти на Chiron, но двигателят ще е различен – 8,3-литров V16, който ще бъде част от хибридна силова установка. Мощността на агрегата е около 1000 к.с. Други 800 ще дойдат от три електромотора, така че системната мощност ще се доближава до тази на Bolide, който трябва да развива 1850 к.с. със състезателен бензин.

Bugatti Chiron L’Ultime Bugatti Chiron Bugatti