Германец “разходи“ своя Chiron с 413 км/ч (видео)

... без да нарушава закона

Bugatti Chiron Profilee

, Bugatti

Bugatti Chiron Profilee (снимката е илюстративна)

Г ерманският аутобан си остава последният аутобан за развиване на неограничени скорости, без да си заплашен от затвор. Тук ще кажем, че се шири широка заблуда, че немските магистрали нямат ограничения, напротив, около 30% от дължината им е с ограничение. В страната има постоянен натиск такива ограничения да се въведат по цялата мрежа с дължина около 13 000 км. Докато това се случи, ще имаме възможност да гледаме подобни видеа.

Собственикът на Bugatti Chiron Sport извежда своята W16 машина на ранна разходка по аутобана, за да направи това, за което много от нас мечтаят: pedal to the metal. Само че в неговия случай той има на разположение 8,0-литров хипераватомобил с четири турбини и някакви си 1500 „коня“. Той не успява да достигне границата от 420 км/ч, когато се активира електронният ограничител на скоростта. Записва „само“ 413 км/ч.

По-внимателните ще забележат, че светва лампичката за резерв на горивото, което не би трябвало да е изненада, когато си развързал всичките коне. На пълна газ 100-литровият резервоар се изпразва за.. 9 минути. Това е още по-зле от Veyron, който издържаше „цели“ 12 минути на пълна газ.

Bugatti ще представи новия си хиперавтомобил до няколко седмици, който ще замени W16 с нов ДВГ, чиято дължина е цял метър. В социалните медии се завъртя една снимка на аналогов скоростомер, разграфен до 550 км/ч, докато този на Chiron е само до 500 км/ч. Така че, ако тази снимка е реална, логично трябва да очакваме, че новият модел трябва да е по-бърз от Chiron.

Напомняме, че през 2021 г. милионерът Радим Пасер направи нещо подобно със своя Chiron, но тогава имаше сериозни проблеми с властите. Бе обвинен, че заплашва сигурността на другите. Очакваме да видим какво ще е продължението на този случай.

Bugatti Bugatti Chiron аутобан