Bugatti сменя емблематичния W16 с... V16

Наследникът на Chiron ще е първият хибрид на френската марка, както и първият от десетилетия, задвижван от V16, чуйте какъв звук вади във видеото

bugatti двигател

Bugatti

С лед като Chiron вече е в историята, а с него и производните модели и специалните Centodieci, Divo и Mistral, Bugatti вече е напълно готова да ни представи изцяло новия си хиперавтомобил. И компанията започва да ни подготвя за този момент, който ще бъде през юни т.г.

Един от големите въпроси беше какъв двигател ще използва новата хиперкола на Bugatti. Причината е, че легендарният W16 отиде в пенсия и се сбогува с нас с модела Mistral.

Слуховете за новия модел бяха най-различни. Включително, че Bugatti може да избере по-малък двигател като V10 или V12.

Компанията сложи край на спекулациите, като показа кратко видео на новия си двигател. И той ще е V16. За сега Bugatti не казва каква ще е вместимостта му, но потвърждава, че ще е хибридна система, така че ще има поне един електромотор и батерия.

Това не е изненада, като новият собственик на Bugatti – Rimac, потвърди още преди време, че хибридното задвижване ще бъде част от бъдещ модел на марката. Не е ясно дали двигателят е изцяло собствена разработка или е направен в партньорство с друга фирма, защото имаше и такива слухове.

Ясно е обаче едно – новият V16 определено е гласовит. Краткото видео на Bugatti ни позволява да го чуем как ускорява с пълна сила. Със сигурност е звук, който ще зарадва ушите и сърцата на всички автомобилни ентусиасти.

коли автомобили Bugatti