BMW произведе 2-милионната Серия 7 в Динголфинг

Най-големият завод на марката в Европа започва производство на „седмицата” през 1977 г.

Пламен Георгиев,
BMW Серия 7 поточна линия

BMW

BMW отпразнува производството на 2-милионната Серия 7 в завода в Динголфинг, Германия. Юбилейният автомобил е черен i7 xDrive60, тапициран с веган кожен салон в цвят коняк. Новото поколение на баварския флагман (в електрическа и конвенционална форма) е в производство от декември, като компанията постепенно вдига оборотите на производство и доставки към клиентите.

Баварците произвеждат Series 7 в Динголфинг от лансирането на първото поколение на луксозния седан през 1977 г. Когато това става, топ моделът в баварската гама предлага някои революционни технически решения, в това число стандартно серво на волана, автоматична трансмисия с два предварително програмирани режима, бордови компютър. През следващите две поколение моделът е оборудван с ABS, паркинг сензори, навигационна система, въздушни възглавници и много други.

Подготвяйки се за старта на седмото поколение на 7 Series, BMW инвестира над 300 млн. евро в завода си в Долна Саксония. Любопитното в производствения процес е фактът, че автомобилите се движат автономно от поточната линия за зоната за окончателна инспекция. В завода се произвеждат още електромоторите и високоволтовите батерии за i7.

Заводът на BMW в Бавария е една от над 30-те производствени мощности в света, които асемблират автомобили. Тя е най-големият завод на марката в Европа. В него се произвеждат още 4 Series, 5 Series, 6 Series, 8 Series и iX. Годишният производствен капацитет на завода е почти 250 000 автомобила.

Източник на статията: Motor1.com

BMW Series 7 2019 Динголфинг BMW Серия 7 BMW