19 нови модела от Skoda в следващите 2 години

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

С продадени 1 200 500 автомобила и ръст от 6,6% спрямо 2016-а, изминалата година бе най-добрата за Skoda. Не само това, но компанията от Млада Болеслав отчете най-добрите януари и февруари в историята си, продавайки за два месеца 196 000 автомобила, равняващи се на ръст от 12,4% спрямо същия период на миналата година.

Това явно не удовлетворява компанията, която заяви, че в следващите 2 години ще лансира на пазара 19 нови модела.

Догодина ще видим серийния Vision X (ще се казва по друг начин), който ще застане под 5-честния Karoq и 7-местния (опция) Kodiaq. Интересното е, че този модел ще използва хибридното задвижване на концепта, който видяхме в Женева преди седмици. Това ще рече 1,5-литров турбо мотор (бензин или газ), работещ съвместно с монтиран на задната ос електромотор и мека хибридна система от 48 волта.

 Skoda Vision X

Skoda Vision X

През 2019 г. в продажба ще влезе първият плъг-ин хибриден модел на Skoda, това трябва да е Superb, който ще споделя много общи черти с Passat GTE.Последният ще мине през фейслифт тази година, което ще означава, че вероятно ще предложи по-голям електрически пробег.

Догодина ще видим и първият изцяло електрически модел на чешката компания, който ще е във формата на Citigo. Година по-късно в продажба трябва да влезе втори електромобил (сега под формата на Vision E), който ще стъпва върху новата платформа MEB. До средата на следващото десетилетия Skoda трябва да предлага 10 електрифицирани модела и няколко хибрида.

Ford и Alibaba лансираха вендинг автомат за коли

Lynk & Co показа модела си за Европа

Daimler пусна електромобил с 500 км пробег, но за Китай

Източник на статията: Vesti.bg

Шкода Вижън Х Шкода Skoda Vision X Skoda