Mercedes-Benz заменя MBUX с нова операционна система

Нова операционна система на Unity ще се разгърне в гамата за моделна година 2024

Mercedes Benz Vision EQXX

Mercedes-Benz

Тази система беше представена за първи път в концептуалния Mercedes-Benz Vision EQXX и включва сложна 3D графика в реално време.

Н овата операционна система, наречена просто Mercedes-Benz Operating System, или MB.OS, ще бъде разработена от Unity Technologies и ще замени настоящата инфотейнмънт система MBUX, използвана от всички модели на Mercedes. Това се очаква да стане за моделна годна 2024.

Unity Technologies е експерт в разработването на 3D платформи, които са в основата на 70% от всички мобилни игри на пазара. Тя е лидер и в областта на технологиите за добавена и виртуална реалност.

Дизайнери от Mercedes-Benz ще използват Unity Industrial Collection, комплексен 3D софтуерен пакет за продуктова визуализация, за да изпипат потребителския интерфейс и оформят на потребителското изживяване в дигиталния кокпит, включващ приборното табло, инфотейнмънт и пътнически дисплеи.

Операционната система на Unity ще свърже всички автомобили на Mercedes-Benz в облачно пространство и с Internet of Things. Тя се състои от четири основни области: задвижване, автономно управление, инфотейнмънт и системи за комфорт и контрол на купето.

С нашата собствена операционна система искаме да постигнем три ключови неща: да оформим потребителския интерфейс според изискванията на луксозна марка, да създадем двупосочна комуникация с клиента и да интегрираме дигиталния начин на живот на клиента в домейна на автомобила“, казва пред Auto News Магнус Остберг, главен софтуерен директор на Mercedes-Benz.

Новата Mercedes-Benz Operating System ще предлага аудио и видео стрийминг, в допълнение към завладяващи приложения за гейминг и чат. Ще предлага също така изживяване с подобрена реалност и ще използва изкуствен интелект, за да коригира настройките на автомобила в зависимост от навиците и предпочитанията на собствениците. Тази система беше представена за първи път в концептуалния Mercedes-Benz Vision EQXX и включва сложна 3D графика в реално време.

Unity казва, че е избран след задълбочен процес на оценка в конкуренция с други 3D в реално време и Human Machine Interface (HMI) решения.

„Ще видим изцяло нови визуализации, задвижвани от нашия Unity 3D-Game Engine, създавайки изключително реалистично представяне на реалния свят“, добави Остберг. „Това наричаме „дигитален лукс“. ”

Unity Technologies технологии операционна система Mercedes-Benz Vision EQXX Mercedes-Benz