Hyundai възроди една от легендите си

Възстановеният Pony Coupe Concept дебютира на езерото Комо почти 50 години след официалната му премиера на изложението в Торино през 1974 г.

Hyundai Pony Coupe Concept

, Hyundai

Hyundai Pony Coupe Concept

П рез изминалия месец усилено се говореше, че Hyundai може да даде живот на Pony Coupe Concept като бъдещ сериен модел. Компанията твърдо отрече това, но днес показа възродения модел на езерото Комо, почти 50 години след официалната му премиера на салона в Торино през 1974 г. Така че е възможно да има някаква бъдеща игра с форми и име.

Днес, на представянето на възстановения модел присъстваха Джорджето Джуджаро и синът му Фабрицио Джуджаро, чието дизайнерско студио GFG Style е извършило реставрацията на оригинала. Той дава началото на цяла гама модели Pony, първите масово произвеждани модели от Южна Корея.

Hyundai

За времето си Pony Coupe Concept е изключително иновативен автомобил. За съжаление икономическата криза в края на 70-те години е причината този модел да не стане първият спортен модел на Hyundai.

Днес този автомобил се определя като ретро-футуристична класика, послужила за вдъхновение за някои от последните концепции на марката, например N Vision 74 и ‘45’ EV.

Интересно е да видим дали това упражнение ще остане само еднократно усилие или няма да даде началото поне на възраждане на името под някаква серийна форма. От компанията твърдо казват, че ще е първият вариант, но не всичко трябва да се приема за чиста монета.

Hyundai Hyundai Pony Coupe Concept