Ню Йорк е заработил за година $545 млн. от неправилно паркиране

defaultimg

netinfo

Г лобите за неправилно паркиране през 2016 г. в Ню Йорк възлизат на колосалните $545 млн., съобщава New York Daily News. Това се равнява на цели 55% от общите глоби за фискална година 2016 в града, които възлизат на 993 млн. долара.

По информация на изданието, обемът на глобите е нараснал, след като в кметското кресло на Ню Йорк сяда Бил Де Блазио (през 2014 г.). И ръстът е сериозен: с 22%. През 2013, година преди да встъпа в длъжност, общата сума на глобите възлиза на $811 млн.

Явно новият кмет държи много на реда, защото фишовете за неправилно паркиране са нараснали със $79 млн., а тези за преминаване на червен светофар, превишена скорост и движение в автобусната лесна – с $21 млн.

След паркирането по обем на постъпление се нареждат глобите, издадени с помощта на камери. През миналата година в бюджета на града тези глоби са добавили $96 млн.

Другите интересни цифри касаят глобите за т. нар. „качество на живот”. Те наброяват почти 700 000, като нарушителите са нараснали с 51% от 2013 г. Тези глоби касаят нарушения замърсяване, мръсни тротоари, шум, нелегална търговия и още много други нарушения. От всички тях са генерирани приходи в размер на $184 млн.

Четете още:

Honda Civic кара другите да изглеждат извън модата (тест драйв)

Илон Мъск загатна за първия товарен влекач на Tesla

Петкратен шампион от „24 часа на Льо Ман” идва да представи Audi Sport

Източник на статията: Vesti.bg

любопитно автомобили Ню Йорк глоби за паркиране паркиране