Любимите 5 автомобила на Доналд Тръмп

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

„За бизнеса е важен всеки долар, даже всеки 10 цента. Аз винаги ще намеря време за сравнение на цените, независимо дали ще купувам автомобил или четка за зъби,“ казва Тръмп в едно от по-ранните си интервюта, когато все още не е на гребена на вълната.

Съперницата на Тръмп за Овалния кабинет може да се „похвали“ само с един скучен седан Oldsmobile Cutlass Ciera, закупен през 1986 г. След това Бил Клинтън става президент, а оттам насетне за превоза на първата двойка се грижат тайните служби на САЩ. Неотдавна Хилари призна, че не е шофирала от 1996 г.

Още 7 жени обвиниха Тръмп в сексуално посегателство

Статистически преднината на Клинтън вече е само 3%

В същото време Тръмп може да се похвали с интересни находки, като често е виждан сам да ги шофира. Ето Топ 5 на Тръмп на четири колела.

Rolls-Royce Silver Cloud

„След завършването на военната академия в Ню Йорк през 1964 г., мислех да се запиша в кино школа… но в последствие реших, че недвижимото имущество е по-доходоносен бизнес.“ Това ще напише Доналд Тръмп в книгата си „Изкуството да сключваш сделки“. На 22-годишна възраст започва работа във фирмата на баща си и три години по-късно я оглавява. Първият голям проект на Тръмп е 68-етажната Trump Tower на „Пето авеню“ в Манхатън. Оттам насетне елитните небостъргачи стават визитната картичка на ексцентричния бизнесмен. В духа на този образ е и първия автомобил на Тръмп - Rolls-Royce Silver Cloud 1956. Старомодната лимузина дава началото на любовта на Тръмп към британското автомобилостроене.

Rolls-Royce Phantom

През миналия юни Тръмп се включи в надпреварата за президентския пост в САЩ, развявайки байрак под мотото „Да направим Америка отново велика“. Но дали Тръмп няма да реши да замени „Звяра“, дело на Cadillac, с Rolls-Royce ако спечели изборите? Това не е ясно, но е сигурно, че той си е купил черен Phantom, чиято цена е $507 950. Това е автомобилът, който е виждан сам да управлява.

Cadillac Trump Golden Series

В края на 80-те години Cadillac взима решение да направи специална серия удължени лимузини, които да носят името на Тръмп. Трябва да има два варианта: стандартен Executive Series и луксозен Golden Series. С производството й се занимава не GM, а ателието Dillinger Coach Works, наречено в чест на легендарния гангстер. Собственик на ателието е Джон Сталупи, който е свързван с мафията. Облицовката на салона на лимузината е от палисандър, монтиран е минибар, факс, телевизор, телефон и машина за унищожаване на документи. Golden Series се откроява със златист хром и джанти в същия цвят. Първоначално Тръмп възнамерява да поръча 50 лимузини и даже получил подарък - кабриолет Allante, но в последствие купил само една за баща си. Историята на „Тръмпмобил“ приключва с две произведени лимузини.

Acura NSX

Романсът с фотомодела Марла Мейпълс струва на Тръмп политическата му кариера. Така смята първата му жена Ивана. Но явно е сгрешила, защото сега той е на гребена на вълната. Иначе на Мейпълс той подарява Acura NSX, а след това се и жени за нея. Миналата година автомобилът е бил продаден на търг в eBay.Този автомобил е интересен с това, че в разработването му е участвал легендарният Аертон Сена. Популярността на автомобила принудила Куентин Тарантино да замени машината на героя на Харви Кайтел в „Глутница кучета“: вместо 911 снимат Acura.

Mercedes-Benz SLR McLaren

През 2004 г. Тръмп си купува Mercedes-Benz SLR McLaren и според слуховете той е предназначен за третата съпруга Мелани. Компресорният му V8 мотор генерира 626 к.с., достатъчни за ускорение до 100 км/ч за 4 секунди.

Lamborghini Diablo

„Второто по значение събитие в живота на един мъж – това е денят, в който си купува яхта. А най-великото събитие – денят, в който я продава.“ Тези думи могат да се съотнесат и към автомобила. Вероятно важат с пълна сила за Lambroghini Diablo VT от 1997 с мощност 500 к.с. Синият роудстър, който Тръмп притежава, е обявен за продажба през миналата година. Тази година той отново сменя собственика си, като първоначално обявената цена 299 000 долара скача на 460 000.

Четете още:

Fisker EMotion обещава пробег от цели 600 км

X-Class не е първият пикап на Mercedes

Mercedes-Benz вади четири нови двигателя, един от които иновативен

Източник на статията: Vesti.bg

любопитно автомобили автомобилите на Доналд Тръмп Доналд Тръмп