X-Class не е първият пикап на Mercedes

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Mercedes-Benz X-Class ще бъде първият сериен пикап на марката, но това не означава, че той е първият опит на щутгартската компания да предложи автомобил с товарен леген. Тук става въпрос за едно творение на Mercedes-Benz Argentina, които правят много по-близък до масовата търговия опит за пикап през 70-те години на миналия век, когато изграждат такъв върху поколението W114/W115.

По това време Mercedes е организирал асемблиране на свои модели в Латинска Америка. Подразделението на компанията в Аржентина е едно от местата, където се сглобяват тези автомобили. Тогава някой решава да направи и пикап. Той се продава под името La Pickup.

Товарният леген на модела изглежда скован от няколко дървени панела, а задният капак сякаш не се отваря. Но пък предната част е непогрешима и истинските фенове на Mercedes ще оценят това. Хромът е в достатъчно количество, за да накара този пикап да изпъква сред тълпата. А интериорът е доста луксозен за автомобил от 70-те години, да не говорим за пикап.

Изглежда, че този отдавнашен опит прави същото, което иска да направи сега Mercedes с X-Class: да смеси премиум компоненти с висока проходимост и товароносимост.

Световният пазар за средноразмерни пикапи преминава през радикални промени. Отминаха времената, в които тези автомобили се купуваха за „работни добичета”. Процентът на пикапите, използвани за лични цели, отбелязва постоянен ръст през последните години. В допълнение, двойната кабина се доказва като предпочитана модификация, защото предлага пространство за до пет човека.

С пикапа, Mercedes-Benz ванове ще разшири продуктовата си гама с четири моделни серии. Daimler AG ще направи девет цифрена инвестиция в евро за новите моделни серии за периода до пазарния дебют на автомобила. Пикапът ще бъде на пазара в края на 2017 г. с името Mercedes-Benz X-Class. Основните пазари, към които е насочен са Аржентина, Бразилия, Саудитска Арабия, Австралия, Нова Зеландия и Европа.

Четете още:

Nissan GT-R e бензинова ракета с електронно управление (тест драйв)

Седемместният Atlas е най-големият модел на Volkswagen

Новият MINI Countryman е с 20 см по-дълъг, има голям багажник и 5 места

Източник на статията: Vesti.bg

Мерцедес La Pickup X-Class Mercedes Mercedes-Benz X-Class