Fisker EMotion обещава пробег от цели 600 км

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Х енрик Фискер даваше страхотни заявки с Karma. Сега отива още по-далеч, заявявайки, че новият модел EMotion ще се конкурира с Tesla по отношение на автономен пробег. Дано обещанията се покрият с действителността, защото дигиталните изображения на автомобила ни показват нещо, което е много по-различно от Karma, но в най-добрия смисъл. Става въпрос за купе четири врати, като цялостният дизайн на автомобила е изключително агресивен.

Обещанията на Fisker са за рекорден пробег сред серийните електромобили, но по-важното е, че Fisker обещава батерии от нов вид, които ще променят индустрията. За второто отговаря Fisker Nanotech, но подробности тук липсват. Анализатори обаче гледат скептично на това твърдение, отбелязвайки, че всички алтернативни технологии за развитие на батерии са били неуспешни.

Към момента ще трябва да се задоволим само с обещанието на Фискер за пробег от 600 километра с едно зареждане. EMotion трябва да осигури на пасажерите повече пространство в сравнение с преките си пазарни съперници, но как ще се случи това предвид силно скосения покрив – остава да видим. Компанията ще използва подхода на Tesla първо да лансира модел в луксозния сегмент, който ще бъде последван от по-евтини автомобили.

Четете още:

X-Class не е първият пикап на Mercedes

Mercedes-Benz вади четири нови двигателя, един от които иновативен

Nissan GT-R e бензинова ракета с електронно управление (тест драйв)

Източник на статията: Vesti.bg

електромобили Хенрик Фискер EMotion Fisker Fisker EMotion