Китайски световен рекорд: продадоха 6000 автомобила за 137 секунди

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Н е може да се отрече, че Илон Мъск е супер мениджър и търговец, след като убеди над половин милион човека да му дадат по $1000 капаро за модел, чиито продажби още не могат да влязат в график. Но с китайското чудо все още никой не може да се пребори. Поредното потвърждение за това дойде на 17 ноември, когато в Китай стартираха продажбите на първия модел на марката Lynk&Co, наречен 01. Само за 2 минути и 17 секунди бяха продадени 6000 автомобила, с което той се превърна в най-бързо продаваният автомобил в света. Предварителните планове на компанията са били, че тази квота ще се реализира за 3 дни. Моделът вече се продава в 150 шоумура в страната.

Lynk&Co показа модела си преди почти 1 година, а ето че моделът вече влезе в историята на автомобилната промишленост. И ако си мислите, че не е възможно толкова хора да се струпат в дилърствата и да се реализират тези продажби, то още преди 12 месеца китайците заявиха, че залагат предимно на онлайн търговията, което очевидно работи, при това много добре.

За разлика от повечето други производители, които продават автомобилите си с множество нива на оборудване и допълнителни екстри към тях, Lynk&Co предлагат 01 с предварително конфигурирани пакети, за да се опрости онлайн конфигурирането. Необходимо е просто да избереш пакета и да натиснеш бутона за изпращане, при което заявката е получена.

Автомобилите за китайския пазар се задвижват от бензинови двигатели Volvo, но когато моделът започне да се продава в останалата част на света, той ще се предлага с електрифицирано задвижване.

Марката е собственост на Geely, която налива милиардите си за Ренесанса, през който преминава Volvo. Новият модел 01 е базиран на същата платформа, която използва Volvo XC40.

Цените на Lynk&Co 01 започват от $24 220 и стигат до $31 000 на китайския пазар. Цените ще се по-високи за Европа, тъй като тук трябва да се отговаря на доста стандарти, а това изисква допълнителни капиталовложения.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

Бюджетният Fiat Cronos идва като заместник на Linea

Японската компания Sumitomo купи автомобилния бизнес на „Мото-Пфое”

Разбулиха новия Mercedes-Benz CLS преди дебюта му в Лос Анджелис

Източник на статията: Vesti.bg

Geely любопитно автомобили китайски автомобили Lynk и Co 01