Разбулиха новия Mercedes-Benz CLS преди дебюта му в Лос Анджелис

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

А встралийското издание Motoring „изпусна” първите официални снимки на новия Mercedes-Benz CLS, които се разпространиха в интернет със скоростта на светлината. Това стана ден преди официалната премиера на модела на Автомобилен салон Лос Анджелис.

Моделът изглежда изключително елегантно, което винаги е могло да се каже за първото 4-врато купе на Mercedes. Не може да се каже обаче, че е нещо кардинално ново като дизайн, тъй като такъв очакваме скоро да ни бъде показан от бъдещото 4-врато купе на AMG.

Базовата версия — CLS 350d — ще ке задвижва от 2,9-литров дизел, генериращ 286 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Едно стъпало по-нагоре се намира CLS 400d, който разчита на същия агрегат, но вече раздут до 340 к.с. и 700 Нм. Мощността на 3,0-литровия бензинов мотор е 367 к.с. и 500 Нм. Благодарение на вградения стартер-генератор, при интензивни ускорения въртящият момент може да се увеличи за кратко до 750 Нм.

Топ версията — CLS 53 AMG — ще разчита на хибридно задвижване на база на 3,0-литровия „шестак”. Сумарната мощност ще е 503 к.с. Двигателите на третото поколение CLS ще работят съвместно с 9-степенна автоматична трансмисия, като клиентите могат да избират версия и със задвижване на четирите колела.

В списъка с налично оборудване за CLS влиза светодиодно осветление с дължина на светлинния сноп от 650 метра, 18-цолови колела, мултимедийна система с 12,-3-инчов дисплей и поддържане на стандарт LTE, цветова подсветка на интериора, цифров приборен панел и много други.

В състава на електронните системи за сигурност може да се отбележат активен круиз контрол, система за автономно управление от второ ниво, автоматично паркиране, поддържане лентата на движение, Pre-Safe Sound и др. В случай на неизбежна авария, последната система издава кратък импулс розов шум, който защитава водача и пътниците от оглушаване.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

Илон Мъск обещава неща, които днес са невъзможни. Но получава аплодисменти

Направено от банани, палми и подръчни средства. Екзотики от Африка

Great Wall показа супер луксозен и първи плъг ин хибриден SUV

Източник на статията: Vesti.bg

Мерцедес-Бенц CLS Mercedes CLS 2018 Mercedes CLS Mercedes Mercedes-Benz CLS