Японската компания Sumitomo купи автомобилния бизнес на „Мото-Пфое”

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Н а 21 ноември 2017 г. се подписа договор за смяна на собствеността на фирмената група „Мото-Пфое”. Официалното споразумение се постигна между досегашния едноличен собственик, Hugo Pfohe GmbH, в лицето на Филип Пфое и Sumitomo Corporation, в лицето на Томохиро Йонияма, Генерален мениджър на подразделение Транспорт и конструкционни системи в европейския клон на корпорацията.

„Мото-Пфое”, официален представител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България, е неизменен лидер в бранша за последните 26 години у нас. С придобиването ѝ от страна на Sumitomo Corporation, фирмената група „Мото-Пфое” става част от една от най-мощните интегрирани търговско-инвестиционни корпорации в световен мащаб, с над 400-годишна история и офиси в 65 страни. Отчитайки досегашния безупречен имидж, завидна финансова стабилност и непрестанен възход в бизнеса, името, мениджмънтът, структурата и предметът на дейност на „Мото-Пфое” остават същите след преминаването под управлението на новите собственици.

 „Корпорацията има огромен опит в автомобилния бизнес и ние ще го споделим с Мото-Пфое, за да стъпим на исторически здравата основа на компанията и да подпомогнем още по-успешното ѝ развитие в бъдеще. Същевременно, има много какво ние да научим от Мото-Пфое. Разчитаме фирмената група да подкрепи с опита си, допълни и допринесе много за нашия автомобилен франчайз в Европа. За нас ще е чест да работим с мениджмънта и екипа служители на Мото-Пфое, както и с клиентите и партньорите на компанията”, коментира Томохиро Йонияма.

След одобрение на подписания между Hugo Pfohe GmbH и Sumitomo Corporation договор от страна на Комисията за защитa на конкуренцията, окончателната продажба на фирмената група „Мото-Пфое” ще стане факт.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

Разбулиха новия Mercedes-Benz CLS преди дебюта му в Лос Анджелис

Илон Мъск обещава неща, които днес са невъзможни. Но получава аплодисменти

Направено от банани, палми и подръчни средства. Екзотики от Африка

Източник на статията: Vesti.bg

Moto-Pfohe Sumitomo Corporation Сумитомо Корпорейшън Мото-Пфое