Епидемия: Ford не може да се пребори с кражбите на автомобили

Този път екшънът е като на кино: 30 души нахлуват на охраняем паркинг във Флинт и отмъкват 13 автомобила

Пламен Георгиев,
Ford Mustang

, Ford

Ford Mustang

Д окато клиентите на супер популярния Ford Bronco започват да губят търпение с огромния срок за доставка, компанията не може да опази вече готовата продукция, чакаща експортиране към дилърствата в страната. Това се превръща в епидемия, от която страда не само Ford, но и другите големи в Детройт.

Писахме нееднократно по темата със зачестилите кражби на нови автомобили от експедиционни паркинги в Детройт, сега разказваме на поредния случай, този път разиграл се като на кино.

Според Fox 2 Detroit, в понеделник сутрин край завода на Ford във Флинт, група от около 30 човека атакува силно охраняам паркинг и краде дузина нови автомобила.

Макар оградата на паркинга да е електрифицирана и охраната да е въоръжена, обирът е факт. Крадците стрелят по охранителя, той отвръща, но съпротивата е недостатъчна, а нападателите го превъзхождат многократно.

Всичко става по-лесно, след като крадците задигат един автомобил и с него разбиват портала. Това отваря вратите за останалите крадци, които задигат 13 автомобила.

За нещастие на един от апашите, новият Ford Mustang явно се е оказал над шофьорските му умения, тъй като той катастрофира с откраднатия автомобил и умира на място.

Часове по-късно други два от откраднатите автомобили нахлуват в Оукланд и катастрофират, а крадците избягват от произшествието. Това кара местната полиция да блокира университета, опасявайки се бегълците да не наранят някой от студентите.

Към момента са открити седем от откраднатите 13 автомобила.

Последният подобен случай е от лятото, когато деца на 11, 12 и 14 години (вече рецидивист) се опитват да откраднат тежката артилерия на Dodge - Charger и Challenger Hellcat.

Детройт Пистънс Ford Super Duty кражби на коли